Skrevet av Emne: Ny til Tesla-noen råd?  (Lest 34 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Reidar

  • Newbie
  • *
  • Innlegg: 1
    • Vis profil
på: 29.06.2020, 13:27:11
Hei !


Vi skal kjøpe en Tesla Model S for første gang og jeg lurer på om noen kunne gir noen tips til modell. Jeg har sett TOCN sine generelle råd, men har fortsatt noen spørsmål.
Budsjettet vårt tillater ikke noe særlig mer enn en modell mellom 2015-2017 (og ikke store ekstrautgifter..) og jeg lurer på om det er noe spesielt jeg burde tenke på.


Jeg vil gjerne ha 4WD, takluke(panorama), autopilot og en OK batteri  > 75D-90D.


1. Er det noen årstall/typer man bør unngå større risikoer for spesielle defekter/mangler som kan gi en kjedelig ekstraregning? Er det slik at feks lekkasjer, eller MCU ble fikset etter et visst årstall?
2. Er AP2 en vesentlig fordel? Jeg må innrømme at jeg er veldig fan av størst mulig grad av selvkjøring, men er det verdt det ekstra for en AP2 fremfor AP1? Jeg leser at AP1 var vesentlig bedre enn AP2 i begynnelsen, men det er vel forbi nå (med oppgradering/AI etc). AP2.5 enda bedre?
3. Er "jo nyere jo bedre"?  Er det feks vesentlig forskjell mellom en litt nyere 70D, 75D og en eldre 85D?
4. Jeg ser at Tesla gir ekstra garanti på eldre biler solgt gjennom dem, men det er ikke så mye poeng for en 2016/2017 modell som uansett har noe igjen på garantien om det selges privat.


Alle råd mottas med stor takk ! :)
vennlig hilsen en helt grønn, aspirerende tesla-eier