Nyeste innlegg

1
Model X / tikkelyder
« Nyeste innlegg av oil 26.09.2023, 12:52:48 »
hei, jeg får "tikkelyder" fra skjerm hver gang jeg starter opp bilen, varer noen sekunder, noen som har vert borti dette og kan si noe om hva det kan være?
2
Viktig informasjon / Låst ratt og frafall av bremser under kjøring
« Nyeste innlegg av John Sveen 19.09.2023, 22:01:50 »
Under kjøring opplevde jeg at rattet plutselig låste seg og bremsene sluttet å virke. Samtidig kom det drøssevis av feilmeldinger i displayet.
Heldigvis var farten lav og ingen svinger ( ca 40 km/t. )
Ved større fart, nedoverbakke eller sving tør jeg ikke tenke på hva som kunne skjedd.


Noen som har opplevd dette eller har kommentarer?
3
DIY / Oppgradere til 35w ballast og d1s pærer på hovedlys
« Nyeste innlegg av Sand974 19.09.2023, 12:10:04 »
Er det noen som har oppgradert til 35 W xenon ballast med tilhørende pøre, som har noen erfaringer de kan dele? Er det stor forskjell?


Skal skifte en ballast og original delen koster jo noen kroner. Så det blir vel en ettermarkeds 25 W ballast om det ikke er stor forskjell  :)
4
Model S / Hovedlykt Tesla Model S 2017 mod
« Nyeste innlegg av adrianfrednes 11.09.2023, 18:00:45 »
Heisann!


Jeg er nå stolt eier av en Model S 2017 modell og er hittil hinsides fornøyd med bilen, og hvordan den oppfører seg i veibanen. Jeg har kjøpt en bil med få skavanker, og trenger nå å få fikset dem. Klør meg litt i hodet av følgende:


Spurte Tesla verksted om pris på bytte av hovedlykt venstre foran da LED stripa på toppen har tatt kvelden, og fikk oppgitt følgende delenummer: 1053572-00-D (Left Hand Drive Base, Left Hand). Jeg er utenfor reklamasjonstid, og garanti, så har ikke planer om å prøve meg på det men har skjønt at akkurat dette er en svakhet på disse bilene. Planen er nå å bytte denne lampa, eller reparere LED stripa om det lar seg gjøre?


Spørsmålet er: Passer del nummer 1053574-00-E (Left Hand Drive Up-Level (Hva betyr det), Left Hand)?


Setter stor pris på umiddelbar hjelp da jeg ønsker å få det i orden asap :)
5
Model X: Batteri og lading / Sv: bytte av batterisikring og -garanti
« Nyeste innlegg av kjetilho 05.09.2023, 11:54:05 »
Bilen var ferdig kl. 11, men prisen vart som estimert.
For søkbarheit er dette forøvrig fiksen for popup BMS_u031 (eller BMS_uO31 men eg trur det er ein null og ikkje ein stor O).
6
Model X: Batteri og lading / bytte av batterisikring og -garanti
« Nyeste innlegg av kjetilho 05.09.2023, 08:53:19 »
I dag er eg hos Tesla Oslo North for bytte av batterisikring i min X90D '17-modell.
Kom hit i dag kl. 0745 for berøringsfri levering, og satte meg inne på kontoret dei har for kundar (veldig godt tiltak).  Etter eit kvarter kom ein mekanikar som eg møtte på veg ut av bilen innom kontoret og lurte på om eg hadde sett når bilen var estimert ferdig?  Jau, det var i *morgon* kl. 16, ikkje i dag! Tusen takk til observant mekanikar  :D

Så eg gjekk i skranken for å be om lånebil, sidan det er ein garantireparasjon som tek over 24 timar.  Mannen i skranken meinte at eg allereie hadde godkjent "customer pay", men det måtte eg jo gjere for å få lov til å få time uansett.
Han las opp litt frå internpolicy, og argumenterte med at dette ikkje var forskjellig frå at eg må bytte batteri i fjernkontrollen til TV-en.  Dessutan var eg kunde nr. 103 med dette oppdraget, og alle dei 102 før meg hadde betalt for byttet.

Eg meiner at sidan bytte av dette batteriet ikkje er oppgitt i noko service-intervall, må Tesla sjølve stå for bytte av denne "slitedelen".  Tesla veit jo veldig godt at levetida er eksakt seks år sidan det er programmert inn i datamaskinen for å foreta preventivt bytte, men dette er ikkje kommunisert til kunde på noko vis.  (Om eg tek feil her, dvs. at dette er noko eg burde/kunne visst, er eg takksam for peikarar.)

Han hadde uansett ikkje høve til å endre på policy der og då, men han gjekk inn på verkstaden og fekk dei til å stokke på arbeidsplanen slik at bilen min skal vere ferdig i dag før kl. 14.  (Det er i seg sjølv ganske idiotisk å be folk levere bilen grytidleg om morgonen når dei ikkje har planar om å starte jobben før neste dag...)

Min X har visst letterare tilgjengeleg batterisikring enn ein del andre (eldre) modellar, så det er ikkje sikkert det vert så dyrt (opprinneleg estimat er kr 5147,20).  Han kunne trøyste meg med at det vil verte bytta til ei "elektronisk sikring" som ikkje har vedlikehaldsbehov i framtida.  Vi får sjå kor dyrt det vert og om eg orkar/gidd ta saka til Forbrukarrådet.

(Det er forresten uklart om det er nødvendig å bytte sikringa med tanke på framtidig EU-kontroll (bilen vart godkjent forrige veke).  Han meinte eg eigentleg kunne køyre vidare om eg ville.  Litt irriterande å ha den popupen med feilmelding i resten av levetida til bilen, då... Poenget med sikringa er å kutte straumledninga pyroteknisk i tilfelle kollisjon, og har ikkje funksjon i dagleg køyring.)

7
Model S / Sv: Parkeringslys
« Nyeste innlegg av VigdisA 25.08.2023, 00:27:48 »
Sjekk med Ødegården auto, EU services, Elbilmek eller BilXperten Bosch for alternativer for om de kan fikse.Lier : https://www.tocn.no/medlemsfordeler-elbilmek-as/
Asker eller Bergen: https://www.tocn.no/medlemsfordeler-ev-services/
Kolbotn: https://www.tocn.no/medlemsfordeler-odegarden-auto-as/
Oslo: https://www.tocn.no/medlemsfordeler-bilexperten-bosch-car-service/8
Model S / Parkeringslys
« Nyeste innlegg av kjetil loka 22.08.2023, 08:33:17 »
Hei!


Det en parklys virker ikke, dvs mer enn halve led stripen fungerer ikke og det er nok til å ikke få bilen EU godkjent. Tesla sier man må bytte hele lykten. Er der noen som har erfaringer med dette for å slippeå byte hele lykten? Evt kan man bestille lykten selv og gjøre det selv? (i så fall tips).
Takker!


Mvh Kjetil
9
Model X: Interiør og eksteriør / Hvordan løsne fastrustet tilhengerfeste?
« Nyeste innlegg av Deniil 21.08.2023, 12:57:21 »
Når jeg kjøpte bilen moternte jeg tilhengerfestet det første jeg gjorde. Har ikke rørt det på 5 år.
Men så slo det meg at kanskje det må være mulig å løsne det på EU-kontrollen? Prøvde men det satt bom fast, selvfølgelig. Første EU-kontroll sa inget om det. Det var på Tesla. Men nå har ikke Tesla K100 kapasitet så det får bli NAF. Muligens de er strengere på dette?
Det ser ut å være noe som skal kunne røre seg mitt under festet. Er det en ting man kan banke på tro? Orker jo ikke at det helt plutslig skulle løsne, og så får jeg den ikke tilbake igjen heller...Erfaringer?
10
Håper det. Og håper den kommer til Norge etter hvert.
Men så lang venteliste som det er i USA er vel det lenge til  :-[