Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - aviatorpaal

Sider: 1
1
Firmware og software / Fartsgrenser på nyere Tesla
« på: 19.04.2021, 10:33:52 »
Hei!


Siden 2018 har jeg ventet på skiltgjenkjenning eller hyppigere oppdaterte fartsgrensedatabaser på min 2018 Model S (MCU v. 2 og AP HW v. 2.5)


Det virker som om Tesla ikke er klar over problemstillingen, det er etter min mening den største svakheten på nyere Tesla i dag. Dette alene er nok til at jeg ikke anbefaler andre å kjøpe Tesla, men heller anbefaler Polestar eller andre biler som har løst dette. Selv på biler som nå blir levert med AP HW 3 (og skiltgjenkjenning) følger de gamle fartsgrensene som ligger i de utdaterte databasene (seks år gamle databaser, eller eldre).


Flere ganger har jeg forsøkt å påvirke Tesla via servicecentrene for å få dette prioritert, men uten hell. Kan TOCN løfte dette som en sak som bør prioriteres? Jeg mener det er trafikkfarlig å ha Autopilot/TACC som bremser ned fra 110 km/t til 60 eller 80 km/t på enkelte strekninger og førerne blir forvirret, eller stoler ikke på automatikken. Dårlig PR for Tesla.


Et godt eksempel på dette er den gamle fartsgrensen mellom Tangen og Stange på E6 sør av Brumunddal. Autopilot/TACC er ubrukelig her, man må selv justere farten med foten. Undertegnede har tom. fått fartsbot i sonen hvor fartsgrensen i displayet står oppført som 110 km/t, men den er 100 km/t.

Sider: 1